Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur, 1 augustus 2017.


WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur, 1 augustus 2017.
Opgesteld op: maandag 31 juli 2017, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Overwegend half bewolkt en nog kans op een bui, mogelijk vergezeld van onweer.

De verwachte maximumtemperatuur zal 32 ̊C en de minimumtemperatuur zal 26 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:23 uur en zonsondergang om 19:03 uur.

Wind: Oostelijk en matig tot vrij krachtig; windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur, 11 tot 26 knopen). Vooral overdag, af en toe krachtig in uitschieters; windkracht 6 (40 tot 50 km/uur, 22 tot 27 knopen).

Weeroverzicht: Een tropical wave verplaatst zich in westelijke richting boven het oostelijk Caribisch Gebied en veroorzaakt vandaag tot morgenochtend tijdelijk meer bewolking met de mogelijkheid op buien in onze regio. Verder is vanmorgen vroeg vooral op het oostelijk gedeelte van Curaçao regen gevallen met o.a op Ser’i Kokori 11 mm en Onverwacht 8 mm. Elders, over het westelijke gedeelte, was het echter nagenoeg droog. Daarnaast kan nog tijdelijk een sterke wind waaien, waardoor de zeetoestand ook plaatselijk ruwer wordt.

Zee condities: Aanvankelijk rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter. Later vandaag en op dinsdag vrij rustig en kunnen de golven wederom een hoogte van 2 meter bereiken.

Significante tropische weersystemen: Vanmorgen vroeg ontwikkelde zich Tropische Depressie Zes boven de oostelijke Golf van Mexico. Dit tropische weersysteem heeft zich inmiddels verder ontwikkeld tot Tropische Storm Emily nabij het westen van Florida. Deze storm vormt geen bedreiging voor ons eiland.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot woensdagmiddag: Licht tot half bewolkt en kans op een bui.

Meteoroloog: Coffie

Advertisements